Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)
 Szerintem mindenki imádja, én legalábbis nagyon.:) De ugye a rizs elég kemény ch bomba...így gondoltam megpróbálom az egészségesebb verzióját...így készült el kis konyhámban a Zabkoch.:)           Hozzávalók:    - 25 dkg aprószemű zabpehely    - 5 tojás   - 1 liter tej    - 1 dl víz    -  ízlés szerint citromhéj    - 3 evk. eritrit   -  1 evk. vanília aroma     Öntet:   - ízlés szerint, én xilites baracklekvárral tálaltam     Elkészítés:     A zabpelyhet, tejet, vizet, citromhéjat, eritritet és a vanília aromát tedd fel egy lábasba alacsony fokozaton. Nagyon fontos, hamar összeáll, (mint a zabkása is) ezért maradj mellette, nehogy leégjen, kevergesd sűrűn. Ha megfőtt, hagyd hűlni, addig keverd ki a tojások sárgáját egy kis eritrittel (1 tk.) és óvatosan keverd a langyos, megpuhult masszához. A tojások fehérjéből verj kemény habot és óvatosan forgasd a többi hozzávalóhoz. Ezután nincs más dolgod, mint egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beleönteni a kapo...

 
 
 
Megjegyzések
Megjegyzés küldése