2014. június 10., kedd

Bicajozás...

Sokszor hallom, kérdezik tőlem: "Én csak bicajozok, elég az? "

A birngázás egy nagyon szuper mozgásforma, lehet hajtós is, versenyszerűen is sokan űzik, lehet zsírégető mozgás is, állóképességi vagy csak hobby bicajozás. Mindegyiknek megvan a maga előnye.

Én szeretek bringázni, de soha nem tekertem sokat, vagyis 15 km felett, mert a bicaj nekem kikapcsolódás, nem olyan, mint pl. a futás. De a Férjem heti szinten 90-100 km körül teker, neki az az edzés. Figyel a pulzusára, hogy megfelelő sebességgel haladjon, hogy a pedálfordulat meglegyen...

Had büszkélkedjek...Óriási eredmény az, hogy mikor a gyerekek a mamánál alszanak és megkérdeztem, mit csináljunk este, mozi vagy étterem??? Azt feleli: Tekerjünk egyet...mert a mozgás mára neki is fontos lett. Bizony, mert a türelem rózsát terem.:)

Így letekertünk 32 km-t szombaton és elmondhatom, a bicajozás bizony kemény sport. De, nem mindegy mi az edzésed célja, a szerint érdemes gyorsan vagy lassan tekerni, hosszabb távon vagy rövidebben. Ezt neked kell eldöntened, de egy biztos, óriási élmény és annyi csodálatos hely van, hogy öröm volt nézelődni és töltődni.:)
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése