Tornázz a strandon vagy a kertedben...

Aki tudja, milyen ezer más dolog mellett megtalálni az időt az edésre és valóban lefogyni, az Zólyomi-Zsirkai Noémi. Ezért őt kértük meg, hogy állítson össze egy jó kis tornagyakorlatsort, amit vagy az udvarban, vagy ha bátrabb vagy, a strandon is végigcsinálhatunk. Ha már többet vagyunk levegőn, használjuk csak ki nyugodtan.


Ha már strandon vagy, akkor bemelegítésnek az úszást ajánlom. Az úszás nem könnyű sport. Én először 11 évesen úsztam át a Balatont – az 5,2 km-es táv azért elég nagy kihívás –, de azóta még négyszer megtettem. A strandon ne egy hosszt ússz, hanem legalább tízet, tempósan, megfelelően igénybe véve a lábakat, karokat, és hidd el, meg fogod érezni!
Viszont utána – a fagyi és lángos helyett – jöhet az erősítő torna. Nem kell más hozzá, csak egy törölköző, valami laza ruha, és ha szégyenlős vagy, akkor egy eldugottabb hely. Ha nem vagy szégyenlős, akkor a napsütésben, a strand közepén eddz, még az is lehet, hogy valaki, akár többen is csatlakoznak hozzád. Velem megtörtént, amikor még nem voltam aerobikedző. Az emberek szeretik az új, színes, jópofa dolgokat, csak lehet, hogy egyedül nem mernek belevágni, ám ha látják, hogy más is csinálja, csatlakoznak. És a legjobb, hogy utána hálásak, te pedig boldog lehetsz, hogy szebbé és egészségesebbé tetted a saját napodat és az övékét is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény