2015. május 11., hétfő

Egy finom édesség...

Ricottás-tejszínes eper torta

 Nem túl édes, finom krémes.:)



Hozzávalók:
6 tojásos piskóta:
6 tojás (M-es tojás)
6 evk. tönköly fehérliszt
6 evk. eritrit

Krém:
25 dkg szarvasi ricotta
1 cs. tejszínes pudingpor
(lehet epres vagy vaníliás is)
4 dl tej
4 evk. eritrit

Díszítéshez:
200 ml hulala tejszínhab
50 dkg eper
10 g mandulaszelet

Elkészítés:
Piskótát a szokott módon megsütjük. Ameddig hűl, addig elkészítjük a krémet. Megfőzzük a pudingot (tej és eritrittel), majd mikor kihűlt, elkeverjük a ricottával...nem nagy munka.:) Mikor kihűlt a piskóta vagy megtöltjük a krémmel (kettévágjuk) vagy egy kis mélyedést vágunk a piskótába és úgy töltjük meg. Én mélyedést vágtam, a kiszedett piskótát a gyerekek megették. Hagyjuk, hogy megszilárduljon a krém, utána tejszínhabbal bevonjuk, eperrel és mandulával (vagy bármivel) díszítjük.

Összesen: 2464 kcal/172 ch/113,5 fehérje
Nekünk 12 szép szelet lett belőle.
Egy szelet: 205 kcal/14 ch/9,4 f

Nagy sikere volt.:) Szívből ajánlom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése