2015. május 19., kedd

Hamburger a'la Nonó

Szeretem a hamburgert, de főleg a retrot, sok zöldséggel, finom husival, és puffancs zsemlében.Tegnap megkívántam és sok sok receptet elolvasva, megszületett a saját készítésű husim és puffancsom.:)


Husi elkészítése (7 db húshoz)

40 dkg darált marhahús
1 nagyobb fej hagyma 
3 gerezd fokhagyma 
1 tk. só
ízlés szerint bors 
1 M-es tojás
pici pirospaprika

Először pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd nagyobb darabokra vágva tegyük az aprítóba a hússal együtt. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy tojássárgáját és a ketchupot. Kezdjük el összedolgozni az alapot.  A szép húspogácsa titka, hogy sütés előtt hűtőben kell tartani, így megőrzi a formáját még sütés közben is. Mielőtt neki kezdünk, vágjunk ki tenyérnyi lapokat sütőpapírból. Minden húspogácsa közé teszünk egyet belőle. A húsból először formáljunk adagokat (nekem egy pogánya nagyjából 5 dkg lett). Tenyerünk között nyomjuk szét laposra, majd ujjainkkal alakítsuk ki a hamburgerhús formáját. Egymásra pakolva, papírral elválasztva tegyük hűtőbe 1 órára. Még jobb, ha lezárható dobozba téve hűtjük, így az illatokat nem engedjük szabadjára.

Puffancs elkészítése: (6 db zsemléhez)

200 g DW ch 50% liszt
140 g tönköly fehérliszt
34 g eritrit
34 g kókuszzsír
2 tojás sárgája
30 g expressz élesztő
1 tk. só
165g 1,5%-os tej

Először is összegyúrjuk a hozzávalókat és 20 percet pihentetjük. Ezután újra gyúrjuk és 5 felé szedjük a tésztát (nekem darabonként 105-107 g lettek). A kis halmokat sütőpapírra helyezzük, formázzuk, tojással kenjük és még kelesztjük 40 percet. Az idő leteltével újra kenjük, ha szeretnénk szórjunk rá szezámmagot és előmelegített sütőben, 190 fokon, 13-15 percig sütjük.

Szívből ajánlom elkészíteni!:)

Még nyersen...


Sül a husi...


Belevaló zöldségek...


Szépséges zsemlék születtek...


és az isteni hambi...



Glutén, élesztő és tejmentes zsemlével



Zsemle recept: 
10 dkg darált mandula 
 10 dkg nyílgyökérliszt 
 3 ek. útifű maghéj 
 1 tk. szódabikarbóna 
 1 ek. citromlé 
 4 tojás fehérje 
 1,5 dl langyos víz 
 3 ek. kókuszolaj 
 szezámmag a zsemlék tetejének szórásához
recept innen: Paleotthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése