Hamburger a'la Nonó
Szeretem a hamburgert, de főleg a retrot, sok zöldséggel, finom husival, és puffancs zsemlében.Tegnap megkívántam és sok sok receptet elolvasva, megszületett a saját készítésű husim és puffancsom.:)
Husi elkészítése (7 db húshoz)
40 dkg darált marhahús
1 nagyobb fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tk. só
ízlés szerint bors
1 M-es tojás
pici pirospaprika
Először pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd nagyobb darabokra vágva tegyük az aprítóba a hússal együtt. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá egy tojássárgáját és a ketchupot. Kezdjük el összedolgozni az alapot. A szép húspogácsa titka, hogy sütés előtt hűtőben kell tartani, így megőrzi a formáját még sütés közben is. Mielőtt neki kezdünk, vágjunk ki tenyérnyi lapokat sütőpapírból. Minden húspogácsa közé teszünk egyet belőle. A húsból először formáljunk adagokat (nekem egy pogánya nagyjából 5 dkg lett). Tenyerünk között nyomjuk szét laposra, majd ujjainkkal alakítsuk ki a hamburgerhús formáját. Egymásra pakolva, papírral elválasztva tegyük hűtőbe 1 órára. Még jobb, ha lezárható dobozba téve hűtjük, így az illatokat nem engedjük szabadjára.
Puffancs elkészítése: (6 db zsemléhez)
200 g DW ch 50% liszt
140 g tönköly fehérliszt
34 g eritrit
34 g kókuszzsír
2 tojás sárgája
30 g expressz élesztő
1 tk. só
165g 1,5%-os tej
Először is összegyúrjuk a hozzávalókat és 20 percet pihentetjük. Ezután újra gyúrjuk és 5 felé szedjük a tésztát (nekem darabonként 105-107 g lettek). A kis halmokat sütőpapírra helyezzük, formázzuk, tojással kenjük és még kelesztjük 40 percet. Az idő leteltével újra kenjük, ha szeretnénk szórjunk rá szezámmagot és előmelegített sütőben, 190 fokon, 13-15 percig sütjük.
Szívből ajánlom elkészíteni!:)
Még nyersen...
Sül a husi...
Belevaló zöldségek...
Szépséges zsemlék születtek...
és az isteni hambi...
Megjegyzések
Megjegyzés küldése