Vakondtúrás torta a'la Nonó
Amica ballagási tortája nem más volt, mint egy vakondtúrás torta, természetesen válogatott hozzávalókból.:)
Nekem kívülre már nem jutott krém és olyan nagy halom sem lett. A lenti receptben már több tejszínnel írom, hogy nektek kívülre is jusson krém, úgy lesz az igazi.:)
Hozzávalók
7 tojásos piskóta:
7 tojás,
2 evk. tönköly fehérliszt,
5 evk. zabpehelyliszt,
1/2 evk. búzasikér,
7 evk. eritrit
pár csepp folyékony édesítőszer
1 evk. holland kakaópor
Kikeverjük a piskótát és 190 fokon 22 percig sütjük. Ha készen van, megvárjuk, hogy kihűljön, majd a tortalap belsejét kikaparjuk óvatosan, hogy körülbelül három centi talpa maradjon majd a süteménynek.
A krémhez:
9 dkg Boci étcsokoládé
6 dl parmalat habtejszín
2 nagyobb banán
2 csomag habfixáló
fél citrom leve
A tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá a habfixálót és a lereszelt csokoládét. A banánokat fektesd a kikapart piskóta"tálba" és kend be vékonyan citromlével. Ezután halmozd rá a megszilárdult tejszínhabot, egyengesd el, végül tapaszd rá óvatosan a lemorzsolt piskótabelsőt (amit kikapartál).
Fontos: Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy szeletelhető legyen!
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése