2015. május 30., szombat

Vakondtúrás torta a'la Nonó

Amica ballagási tortája nem más volt, mint egy vakondtúrás torta, természetesen válogatott hozzávalókból.:)


Nekem kívülre már nem jutott krém és olyan nagy halom sem lett. A lenti receptben már több tejszínnel írom, hogy nektek kívülre is jusson krém, úgy lesz az igazi.:)

Hozzávalók
7 tojásos piskóta:
7 tojás,
2 evk. tönköly fehérliszt, 
5 evk. zabpehelyliszt,
1/2 evk. búzasikér,
7 evk. eritrit
pár csepp folyékony édesítőszer
1 evk. holland kakaópor

Kikeverjük a piskótát és 190 fokon 22 percig sütjük. Ha készen van, megvárjuk, hogy kihűljön, majd a tortalap belsejét kikaparjuk óvatosan, hogy körülbelül három centi talpa maradjon majd a süteménynek.

A krémhez
9 dkg Boci étcsokoládé 
6 dl parmalat habtejszín 
2 nagyobb banán 
2 csomag habfixáló 
fél citrom leve

 A tejszínt verd kemény habbá, majd add hozzá a habfixálót és a lereszelt csokoládét. A banánokat fektesd a kikapart piskóta"tálba" és kend be vékonyan citromlével. Ezután halmozd rá a megszilárdult tejszínhabot, egyengesd el, végül tapaszd rá óvatosan a lemorzsolt piskótabelsőt (amit kikapartál). 

Fontos: Tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy szeletelhető legyen!
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése