2015. június 12., péntek

6 éve a mai napon...elkezdődött valami...

6 év...hosszú idő és bizony rengeteg mindent történt ez idő alatt. Sok fontos és meghatározó dolog az életemben. Ha az életmód és mozgás részét nézzük: edző lettem, FittArénás féllépés, (mostanában) telt házas órák, növekvő NonóÉletmód csoport, tévés szereplések, magazinokban megjelenések, fogyiversenyek, sikerek, barátságok. Sok mindent láttam, hallottam, megéltem és mindentől csak erősebb lettem. A legnagyobb sikeremnek azt tartom, hogy nem híztam vissza. A 40 kg után feljött pár kg, de 2 éve tartom a 67-68 kg-t. Lehetne kevesebb persze, de alapvetően úgy érezem, a testem és a lelkem is jól érzi így magát. Így nem éhezek, belefér az életembe sok minden, van energiám, az edzések mellett, a háztartás, családhoz, türelmem a gyerekekhez. Mert nem mindegy, hogy valaki csak arra tud koncentrálni (természetesen munkája mellett és neki is van egyéb elfoglaltsága), hogy mit eszik és mennyit edz...nekünk anyukáknak sok más dolog is szerepet játszik már az életünkben és hatással van a testünkre, lelkünkre (ez csak az anyukák tudják mire gondolok.:)). Évekbe telik mire az ember elfogadja magát, én ezt tudom. Sokáig nem láttam reálisan magam, nehéz egy megszokott duci lányt máshogy nézni, még ha ez a duci lány te magad is voltál. Megváltoztatni étkezési szokásokat, átállni és örömödet lelni új, más ízekben is. Minden idő...amit előtte 24 évig csináltam, azon gyökeresen változtatom kellett ahhoz, hogy le tudjak fogyni és utána ne hízzak vissza. Szeretek a mai napig enni, de megválogatom mit eszek meg, minőségi étkezésre törekszem. Ennek ellenére szoktam fagyit enni a lányaimmal vagy vendégségben cukros süteményt. Nem mátírkodok, hanem megélem a pillanatokat és hálás vagyok a sorsnak mindenért.:)


" 2009.06.13: Két levelet kaptam a naplómmal kapcsolatban... Egy Tündér Lány írt, aki már leadott 22 kg-t és olyan kedvesen leírt mindent, hogy segítsen nekem, véleményt alkotott, de mellette tudta mit élek át, mi az ami nehéz ebben az egészben. Milyen kövérnek lenni, mikor tudod mit rontasz el, de nem tudsz egyik napról a másikra változtatni rajta..hanem ez egy hosszú folyamat. A másik lány is segíteni akar én tudom. De megbántott a levele, pedig tudom egyszer majd megírom neki, igen igaza volt. Azt írta 24 évesen közel 100 kg-nak lenni iszonyat sok, és diétáról beszélek közben 3-szor annyit eszek mint egy átlag ember. És ne takarózzak a szoptatással. A vacsorán ebédnek felel meg, a gyümölcs is cukor. Tudom hogy igaza van. DE! 
Nagyon nagyon nagyon jól tudom, hogy rengeteg a 100 kg.....higgyétek el, nagyon jól tudom! Versenyszerűen sportoltam, akkor voltam 68 kg, az sem kevés..nem vagyok egy nádszál testalkat. Aztán rendszeres sport után 70, majd 75 és 80 kilóval lettem terhes. Világ életemben azt mondtam soha nem leszek 80 kilónál több, max. ha terhes leszek, így is lett..csak kicsit megszaladt a dolog. 
 A terhesség alatt 16 kg súlytöbblet sem kevés...és igen rengeteget ettem mióta megszültem, szégyellem-e, igen!!!! De egyszerűen ha éhes vagyok, akkor annyit meg tudok enni, hogy és is meg vagyok lepve. :( Ezek után nem tehetem meg, hogy az esti 3 szelet nagy fehérkenyér után nem eszek semmi kenyérfélt, nem akarom, hogy ne adj isten ne bírjam, feladjam majd a diétát és több jöjjön vissza. 
Világ életemben oda kellett figyelni mit eszek, mindig. Mikor terhes lettem elengedtem magam...de olyan jó volt egyszer az életben. Tudom, sok a 99 kg...nekem mondjátok? és tudom amit csinálok nem diéta, egyenlőre. Viszont úgy érzem ez vezet majd oda. Nem akarok takarózni semmivel, tényleg nem. Le fogok fogyni, mert le kell és rendesen fogom csinálni!!!!! Megígértem magamnak! 
Annyira fájt az e-mail, törölni akartam a naplót....de aztán láttam már 150-en olvassák, többen kedvencnek jelölték. És különben is nem szabad megiramodni az igazág elől, főleg ha az segítségnek irányul, csak az igazság néha nagyon fáj!"

Azt hiszem itt született meg a csoport gondolata, mert mindennek ellenére úgy gondolom, hogy szép szóval is lehet irányt mutatni és segítő jobbal kell elindítani valakit egy jobb úton. Azóta is így gondolom és ezért segítek bárkinek, aki hozzám fordul.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése