1 hét: megvan!!!😁

Mi mással is kezdhetném a mai bejegyzést, mint…

  • ugye nem nasiztatok ti sem a hétvégén?
  • ugye ittatok elég vizet?
  • ugye mértetek ma reggel súlyt?


Én boldog vagyok, mert nem nasiztam semmit, megittam a napi 2-3l vizet és lement 1,5 kg!🤩


Tegnapi ebédem!😋 Étteremben voltunk, nem én készítettem. Narancsos csirkemell (friss citrusok levében volt pácolva a husi), grill zöldségekkel!



Innen nincs megállás…innen már csak előre. Megvan a cél, mennek a kilók, nem éri meg feladni, mert akkor megint újra kell kezdeni megint belekerülünk egy mókuskerékbe, egy körforgásba, egy “majd hétfőn újra kezdem”-be, amit most már nem szabad… most már megcsináljuk csajok!


Nektek ma mi lesz a mozgás? Én ma egy CardioBOX edzést tartok a lányoknak (imádják, de komolyan…) és egy GerincTréning órát, aminek a középpontjában a Core izmok lesznek.💪🏼


☝🏻Ha már itt tartok…mik is azok a Core izmok…

📌Tévhit, hogy a CORE izmok a hasizmok. A válasz ennél sokkal összetettebb. Maga a CORE kifejezés magot jelent, nem véletlenül, hiszen a gerincet/ törzset stabilizáló izmok belül, mélyen helyezkednek el. Ilyen izom például a rekeszizom, haránt hasizom, mély hátizmok, stb… A CORE mozgató izmok pedig a farizmok, széles hátizom, egyenes hasizom, külső ferde hasizom, stb…


📌Az erős CORE izmok nem csak a testet erősítik (különösképpen a törzset), hanem a stabilizációt is, ezért is nagyon fontos ezeket az izmokat erősíteni!


📌Tehát, a CORE izmok felelősek a törzs előrehajlásában, egyenesen tartásában, emelésben, rotációs mozgásokban (gyakorlatilag a törzs mozgásaiban). Stabil alapot ad a törzsnek a teherbíráshoz.


📌CORE aktivizálásához nagyon fontos mindig az egyenes hát, a köldök gerinc irányába való húzása és a farizom megfeszítése.


📍Én azt javaslom, amikor már a statikus gyakorlatok mennek: szabályos tenyértámasz, szabályos alkartámasz (plank)… csakis aztán kezdjük hozzá a dinamikus gyakorlatokhoz. A fokozatosság elve mint mindig, most is nagyon fontos!!! Vagyis deszka (tenyértámasz) pózban térdhúzás csak akkor, ha már 20mp meg tudunk tartani egy szabályos deszkát. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény