Egy kicsit más…

Nálunk a sportnak fontos szerepe van, ha nem műveljük, akkor nézzük!😆 Imadjuk az országúti kerékpárt, főleg Ádám. Amikor tehettük kint voltunk a Giro-n is Olaszországban is. Most, hogy már magyar kerékpáros is van, Valter Attila személyében, a mezőnyben, csak még jobban szeretjük!🙏🏻

Tudom ez főleg egy életmód blog, de akkora öröm, hogy 2022-ben Magyarországról indul a Giro!😍 Ráadásul Székesfehérvár felé, szinte előttünk mennek el…elképesztő!🤩

Akkor nézzük: 

  • 1. szakasz (2022. 05. 06.) | Budapest-Visegrád | 195 kilométer
Nincs meglepetés, ahogy arról már előzetesen is lehetett olvasni, tényleg nem időfutammal, hanem egy „rendes” mezőnyszakasszal indul a Giro. A nyitószakasz Budapesten, a Hősök terén rajtol, majd egy egészen hosszú lassú rajt után a mezőny elindul Székesfehérvár irányába, Esztergom érintése után pedig jöhet az emelkedős befutó a Visegrádi Fellegvár mellett.
  • 2. szakasz (2022. 05. 07.) Budapest | egyéni időfutam | 9,2 kilométer
Nem maradunk időfutam nélkül, a bő 9 kilométer hosszú budapesti egyenkénti a második napra került. A 2020-as tervekhez hasonlóan a mezőny a Hősök teréről rajtol, majd az Andrássy úton halad a belváros és a Duna irányába, majd a Ponty utca érintése után jöhet az emelkedős budai befutó a Szentháromság téren. 
  • 3. szakasz (2022. 05. 08.) Kaposvár-Balatonfüred | 201 kilométer
A harmadik elég hosszú, 201 kilométeres szakasz már nem Budapesten, hanem Kaposváron kezdődik (ebben a városban van a Kometa központja), majd a nagykanizsai és a tihanyi részhajrá után jöhet a befutó Balatonfüreden. Elnézve a szintrajzot, ez a Balaton miatt egyrészt egy elég szép, másrészt szinte biztosan mezőnyhajrát hozó szakasz lehet.

VALTER ATTILA: „NÁLAM EZ NEM KÉRDÉS, JÖVŐRE A GIRÓN SZERETNÉK INDULNI”

„Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy Visegrádra vitték az első szakasz végét, talán követik a neten az edzéseimet, és tudják merrefelé készülök:) Nagyon örülök annak, hogy ott lesz a befutó, Visegrád tényleg egy kiváló edzőterep, Erik és Marci is sokat szokott járni arrafelé. Remélem, a magyar szurkolók ezrei feltolnak majd minket arra az utolsó emelkedőre.”

Alig várjuk, hogy ott drukkoljunk!!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény