Egy kis leves…
Többen kérdeztétek, hogy én soha nem eszek levest? Őszinte leszek…ritkán, pedig alapvetően szeretem. Tegnap például ettem az egyik kedvencemet, amit most megosztom veletek:
Tárkonyos raguleves (csirkemellből):
- 30 dkg csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 10 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1 db hagyma
- 1 db citrom
- 2 dl tejszín 30%
- 1 evőkanál vaj
- 2 evőkanál olaj
- 3 csipet tárkony
- só, bors
1. A csirkemellet kockázd fel, és sózd meg.
2. Pucold meg a sárgarépát és fehérrépát és karikázd fel. Ha nagyobb méretű a répa, akkor a karikákat félbe is vághatod.
3. Pucold meg a hagymát és aprítsd fel.
4. Egy lábosban melegítsd fel a vajat és az olajat, és közepes lángon dinszteld meg a hagymát.
5. Add hozzá a csirkemell kockákat, és időnként kevergetve, fehéredésig pirítsd meg a húst.
6. Add hozzá a feldarabolt répákat, és kevergetve pirítsd együtt 1-2 percig.
7. Önts a lábosba kb. 2 liter meleg vizet. Ha zöldség vagy hús alaplevet használsz, akkor finomabb lesz a leves, de sima vízzel is jó lesz. Vannak akik ételízesítőt vagy leveskockát használnak, szerintem felesleges elrontani mesterséges összetevőkkel a levest, anélkül is finom lesz.
8. Sózd és borsozd.
9. Vedd nagyra a gázt, és ha már forrni kezd a leves, vedd vissza közepes lángra, és főzd kb. 20 percig.
10. Aprítsd fel a gombát, és a zöldborsóval együtt add a leveshez, és főzd még kb. 10 percig míg a borsó és a gomba is megpuhulnak.
11. A szoba hőmérsékletű tejszínt öntsd a leveshez, és keverd el a levest.
12. Add a tárkonyt a leveshez, és főzd míg fel nem forrt.
13. A végén facsard a citrom levét is a tárkonyos csirkeragu leveshez. Érdemes több részletben hozzáadni, és közben kóstolni, hogy ne citromozd túl.
14. Levesbetétekkel még gazdagabbá lehet tenni a levest, vannak akik tésztát főznek bele, vagy akár kapros túrógombócot.
Forrás: csirkemellreceptek.hu
Ilyenkor leves után eszel még második félét vagy ez az ebéd?
VálaszTörlésVacsira is lehet?