Egy kis harcsapaprikás …

Én imádom…tény nem én szoktam készíteni, hanem a nővérem és a sógorom karácsonykor…de isteni!🙏🏻 Lehet gm vagy ch csökkentett tésztával is készíteni!✔️ Túrós csúszással a legjobb!🤩



  • 2 gerezd fokhagyma



  • 1 db paprika


  • 1 evk. liszt


  • 2 dl tejföl

    1. A harcsapaprikáshoz először pörkölt alapot készítünk, ehhez a felaprított vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.
    2. Meghintjük a fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban. Ezután mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és paprika, amit sózunk, borsozunk. Legalább fél órán át kis lángon főzzük.
    3. Ezután rátesszük az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott harcsát, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan összeforgatjuk, majd pároljuk fedő alatt kb. 20 percig.
    4. A lisztet a tejfölben simára keverjük, majd behabarjuk vele a harcsát, jól összeforraljuk.
    5. Kép: moksha.hu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény