Egy kis harcsapaprikás …
Én imádom…tény nem én szoktam készíteni, hanem a nővérem és a sógorom karácsonykor…de isteni!🙏🏻 Lehet gm vagy ch csökkentett tésztával is készíteni!✔️ Túrós csúszással a legjobb!🤩
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk. fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 kg harcsafilé
- 1 evk. liszt
- 2 dl tejföl
- A harcsapaprikáshoz először pörkölt alapot készítünk, ehhez a felaprított vöröshagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.
- Meghintjük a fűszerpaprikával, alaposan elkeverjük, hogy a fűszer felolvadjon a zsírban. Ezután mehet hozzá a kis kockára vágott paradicsom és paprika, amit sózunk, borsozunk. Legalább fél órán át kis lángon főzzük.
- Ezután rátesszük az előzőleg alaposan megmosott és felkockázott harcsát, és felöntjük kevés vízzel. Óvatosan összeforgatjuk, majd pároljuk fedő alatt kb. 20 percig.
- A lisztet a tejfölben simára keverjük, majd behabarjuk vele a harcsát, jól összeforraljuk.
- Kép: moksha.hu
Megjegyzések
Megjegyzés küldése