Hogy is csináljuk, az a ünnepek alatt…

Ki, mit készít karácsonykor?🎄


Mire érdemes figyelni!!!☝🏻

🟢 Mindig egyél levest! A leves ugyanis kellemesen megalapozza a teltségérzetet. Így az ünnep fényéhez méltó gasztronómiai élmény mellett eleve kevesebb hely jut a potenciálisan "bűnös" főételnek és desszertnek. Nálunk anyukám készíti a halászlevet, abból például nyugodtan lehet enni, kenyér nélkül, sok hallal igazán finom és alakbarát.

🟢 Nálunk mindig van csirke és/vagy pulyka. Ezek a húsok nemcsak hétköznap lehetnek elsőrangú fehérjeforrások, hanem ünnepi díszbe "öltöztetve" akár karácsonykor is. Az aszalt gyümölccsel töltött, esetleg vörösboros szósszal meglocsolt változatok finomak és izgalmasak lehetnek. 

🟢 Sütemények, kis változtatással. Lehet, hogy nem is kell sokat változtatnod a jól bevált családi recepten ahhoz, hogy bűntudat nélkül ehess. A zabliszt, a tönkölybúza és a graham liszt is ideális a sütemények elkészítéséhez. Hagyományos cukor helyett pedig bármilyen alternatívát kipróbálhatsz a xillittől kezdve az eritriten át a steviáig vagy az agavé szirupig.

🟢 Mi szoktunk tésztás ételeket is készíteni, ami mindig durumtészta, és mindig van legalább kétféle saláta az asztalon (friss kevert/görög stb).

🟢 Ilyenkor is nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék, pontosabban víz fogyasztás!!! Azt ne feledd!!! 

🟢 És ahogy tegnap is írtam a mozgás!!! A mozgás segít, hogy a nagy lakomák közepette is mindvégig tudatosan viszonyulj a testedhez, ráadásul csodát tesz az anyagcseréddel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény