Magamnak (is)!

Visszaemlékeztem...

Amirával:

80 kg-val lettem állapotos-96 kg-val mentem szülni-92 kg voltam mikor szülés után először mértem magam (2 hetes volt kb. Amica) és mikor Ami 3 hós lett, akkor álltam neki a diétának 98 kg-val (de előtte is mértem magam és a csúcs 99 kg volt!)

Pankával:

60 kg-val lettem állapotos-75,5 kg voltam, mikor szültem-69.0 kg voltam a kórházból hazajőve. Ezt tartani tudtam 2 hónapig, aminek nagyon örültem, féltem hogy sokat hízok majd a szopi alatt, mint anno, de okosan próbáltam táplálkozni, hogy Pancsinak és nekem is jó legyen, így nem híztam. Majd a kórház után, 67 kg lettem, ennek nem örültem, mert a mérhetetlen aggódás és félelem miatt fogytam. Utána, hogy elapadt a tejvcim nekiálltam, de csak úgy félig meddig, így tartok most 65,4 kg-nál, Panka baba 4,5 hónapos lesz.

Anno, Amica 1. szülinapjára 68 kg lettem, ami a nagy álmom volt. Most Panka fél éves korára lesz a célom visszanyerni a régi (nagyfogyi utáni) alakomat.

A kettő között a különbség annyi, hogy tudatosan figyeltem állapotosan és szopi alatt is. És igenis számít, hogy a szülés után is jól érezzük magunkat. Az adottság, az adottság. Széles a csípőm, megmarad a hasam...de minden változtatható és minden alakítható, megfelelő ütemben és a megfelelő időben.

Anno 4 kg ment le a szüléssel, úgy hogy Ami 3555g volt, most 6,5 kg ment le úgy, hogy Panka 2750g volt...ja és elvileg nagyobb súlynál több megy le...hát az attól függ, hogy a felszedett kilók mekkora része zsír és víz...stb.

Bizony nem mindegy, hogy 38 vagy 7 kg-t kell lefogyni. 38 kg...az kemény agymunka is és sok kemény pillanat. Nem 1-2 hónap, nem egy picit több odafigyelés vagy picit több mozgás. De mind a kettőnél meg kell küzdeni az eredményért!!!

Én megígértem magamnak, hogy még egyszer nem fogom megengedni magamnak, hogy 20-30 kg-tól kelljen megszabadulnom. Elég volt egyszer és nem mellesleg egy terhesség után, fennmaradt 7 kg, szerintem teljesen normális és egészséges. Hisz azért 9 hónap, és egy Kisbaba kihordása bizony nem könnyű. De a legszebb Csoda is!:)

Mindenesetre, én tudom milyen az és milyen ez. Higgyétek el, össze sem lehet igazából hasonlítani. Oda kel figyelnünk magunkra.

Fontos, az egészségünk a legfontosabb kincsünk!!!

Nem utolsó sorban más egy Kisbaba miatt hízni és utána leadni azt a felszedett pár, legyen akár 10-15 vagy több, kilót is. Vagy Önmagában hordozni 10-20 felesleget és még arra babát vállalni. Most már tudom.

Nem csinálnám máshogy, hisz boldog voltam én 80 kg-val is, de csak mert nem tudtam milyen 60-62 kg-val élni! Én így boldogabb vagyok. Mindenkinek kívánom, hogy találja meg azt a súlyt és ahhoz azt az utat, amivel és ami által a legboldogabb lehet!:)

Megjegyzések

  1. Szia Nono,
    nagyon jó ez a bejegyzés! Én most várom az első babám (21. hét), és én is nagyon odafigyelek a súlyomra. Nem tudom, mennyi + lesz a végén, jelenleg +4nél tartok. Nekem az inzulinrezisztenciám miatt is figyelni kell, így napi 5x eszem, 180gr ch-t, és a cukrom is szoktam mérni. A mozgást sem hanyagolom. És igen, ahogyan írtad, a legfontosabb az egészség. Én nagyon parázok a terhességi diabtól, és ez erős motiváció.Nagyon jó a blog, csináltam már innen sütiket is .-D
    További szép napot!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nonó. Régóta olvaslak, a portálon lévő naplód is végigolvastam, nagyon motivál, amit és ahogy írsz.
    Szeretnék Tőled tanácsot kérni, tudsz nekem egy mail címet adni, ahova leírhatnám amit szeretnék?Előre is köszönöm.
    Zs.

    VálaszTörlés
  3. Köszi Andi.:)) Gratulálok a Babához.:) Okosan is teszed, ha már most figyelsz mind a kettőtök egészségére.:)) Minden rendben lesz meglátod.:)))

    Zsuzsi, persze: nonoeletmod@gmail.com

    VálaszTörlés
  4. Szia Nonó! :)
    Új év, új tervek vannak nálunk is :) Újra diétázunk (párommal) és tornázunk is! Sajnos az ünnepek előtt-alatt-után felszaladt jó néhány kiló... Most ott tartok(tunk), hogy 10 kg-ot szeretnénk leadni július-augusztusig :) Hogy mért addig? Babát tervezünk :)
    Szeretnék a minimum minimumára fogyni, amennyire tőlem telik és a szervezetem is engedi...egyszer már sikerült, tudom megint sikeres leszek odafigyeléssel :)
    Továbbra is hűséges olvasód maradok,
    Pandi

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény