Sziló - NonóÉletmód 4. fogyókúra verseny - sikersztorija


Az én történetem még januárban kezdődött, amikor még 91,3 kilósan elhatároztam, hogy életmódot váltok. Áprilisban, mikor a verseny elkezdődött, már 81.9 kilót mutatott a mérleg. Akkoriban picit stagnált a súlyom, úgyhogy nagyon örültem, hogy rátaláltam Nonó blogjára és a versenyre. Azért jelentkeztem, mert reméltem, hogy a csapat és az egész verseny adhat majd egy plusz motivációt ahhoz, hogy sikerüljön elérnem nekem is a célomat. Ez szerencsére így is lett, hiszen a facebook klub-ban egy nagyon jó kis csapat jött össze. Senki sem versenytárskén tekintett a másikra, hanem mindenki szívesen megosztotta a tapasztalatait, segített a többieknek.

 Mivel többen kértétek, most picit arról is írnék, hogy hogyan sikerült ez alatt a három hónap alatt megszabadulnom 15,8 kilótól. 

 Igazából a fogyókúrám legelején még nem mozogtam valami sokat. A mozgást a kisfiammal való napi 1,5-2 órás séta jelentette. A futást még a verseny előtt, február végén, március elején kezdtem el 1,5-2 km-rel. Igaz keveset, de legalább egy héten 4-szer futottam, aztán ahogy elkezdődött a fogyiverseny, jött az új motiváció, a súlyom is kevesebb lett, így szépen fokozatosan egyre többet és többet tudtam futni. Először 6, majd 8 és április végére életemben először sikerült lefutnom a 10 km-t. Ezzel körülbelül egy időben, Április végén sikerült részt vennem Nonóval és a csapatból néhány lánnyal Rubint Réka Alakreform óráján. Az óra nagyon tetszett, szuper volt találkozni Nonóval és a lányokkal. Az óra előtt vettem gumikötelet is, így már adott volt, hogy ez után elkezdtem Rubint Réka dvd-ire is tornázgatni. Általában délelőtt tornáztam egy-egy 20 perces blokkra. Főként has és a felsőtest blokkokat csináltam. Közben a futással is szépen fejlődtem. Egyre többször sikerült lefutnom a 10 km-es távot, most pedig már heti szinten 3-szor 4- szer mindig lefutom. 

Az étkezésre természetesen végig odafigyeltem. Én ugyan nem számolom a kalóriákat, de most már mindig nagyon odafigyelek, hogy mit és mennyit eszem. Napi 5-ször eszem. Általában valami könnyű reggelivel kezdek, ami általában két szelet Wasa, vagy toast kenyér valamilyen feltéttel (például: csirkesonka, szalámi, light sajt…) pici zöldséggel (például: paradicsom, paprika…) a reggelihez mindig iszom egy pohár tejeskávét is (1 dl tejjel). 

 A tízórai az nálam mindig valami könnyű finomság (szerintem ez kell ahhoz, hogy az ember ne adja fel kábé 2 hét után a diétáját) Szóval a tízóraim mindig valami kis „diétakompatibilis” nass szokott lenni. Például: u1 puding, vagy túró rudi, esetleg light joghurt, vagy gyümölcs , egy cerbona szelet, egy tejeskávé vagy bármi hasonló. 

 Ebédre általában update ételt rendelek, az adagok szerintem hatalmasak, szóval nem mindig eszem meg az egészet, volt, hogy megfeleztem, és az egyik felét vacsorára a másik felét pedig ebédre ettem, vagy eltettem másnapra (például a hamburgert is így szoktam 2 napra elosztani). Azt még el kell mondanom, hogy én a hamburgert leszámítva főként húsos-zöldséges ételeket szoktam csak rendelni tőlük, mert valahogy én nem nagyon hiszek a tejszínes-csokis-lekváros-tésztás fogyókúrás dolgokban. De ez csak az én véleményem, lehet azoktól is ugyan így fogytam volna, de nem kísérleteztem velük, édességnek amúgy is elég volt a tízórai. Természetesen nem rendeltem minden nap, így azokon a napokon amikor nem rendeltem próbáltam valami könnyű ebédet összedobni. Halat, csirkemellet zöldkörettel, egy könnyű lecsót, főzelékeket, ilyesmiket ettem. 

 Uzsonnára megint valami könnyűt szoktam enni, ez is vagy light joghurt, vagy cottage cheese, vagy kefir valami gyümölccsel, almával, barackkal, vagy hasonlóval. 

Vacsora az nálam megint változó, amelyik nap elmegyek futni - mivel általában este futok - így ezeken a napokon mindig csak egy fehérjeturmix a vacsorám. Máskor pedig változó, hogy mit eszem, van, hogy az ebéd másik felét, van, hogy hasonló a vacsorám, mint a reggeli, de most, hogy itt a jó idő, volt már arra is példa, hogy 4 gombóc diétás fagyival zártam a napot.

Hát hirtelen ennyi jutott eszembe a verseny alatti diétámról, de természetesen, ha van valakinek bármi kérdése, akkor nagyon szívesen válaszolok akár a facebook klubban. Annyit még szeretnék elmondani, hogy nagyon köszönöm, Nonó-nak, a sok-sok bíztatást, hogy létrehozta nekünk a klubot, Juditnak, hogy ilyen kitartóan vezette a táblázatot. És természetesen a szponzoroknak is köszönöm a sok-sok szuper nyereményt. Mindegyiknek nagyon örülök. Szeretnék gratulálni az összes versenyzőnek az elért eredményükért, hiszen itt mindenki nyert, aki csak egy kilót is fogyott.

 Még én sem értem az utam végére, még szeretnék 5-6 kilótól megszabadulni, de remélem, hogy megmarad a facebook-csapat ahogy eddig is, és együtt sikerül mindegyikünknek elérni a célját! Ahogy azt Nonó is bebizonyította, semmi sem lehetetlen, csak tenni kell érte.



Megjegyzések

  1. nagyon ugyes voltal, gratulalok, nagy erdemeny ilyen rovid ido alatt, az biztos hogy kemeny elhatarozas es kitartas es minden menni fog

    VálaszTörlés
  2. Hatalmas gratula Neked! Ragyogsz a boldogságtól!! :)

    VálaszTörlés
  3. Sziaszok, szeretnék érdeklődni hogy hogy tudok csatlakozni a facebook csoporthoz?
    Viki

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény