És ugyan olyan gondokkal küzdök, mint ti...

Sokan azt hiszik: lefogyott, így biztosan tudja hogy kell megtartania a súlyát. Könnyű neki, pozitív gondolkodású, szeret mozogni és szívesen fogyasztja a tk. termékeket, átszokott a xilitre stb stb...

Na de.... azért ez nem ilyen egyszerű. Sem a súlyt megtartani, sem mindig pozitívnak lenni, sem minden nap mozogni, sem mindig xilites édességet enni, mert bizony sokszor kívánom a rendes csokit is, amit meg is eszek...és itt a dolog lényege.

Ma kiírtam a Fb csoportba valamit: 
A súlyom kereken 62 kg. Ti hisztek abban, hogy ha van egy súly, amit szeret, elfogad a testünk, jól érzi magát így, akkor nem megy se fel, se le. Mondjuk, azért ha odatenném magam biztos lemenne, amennyit még szeretnék! Most a Lányok mellett semmi időn sincs, tornázni is este, tanulni is este, háztartás, karácsonyra készülés. Sokat gondolkodtam egy személyi edzőn, de mikor? Max ha a Lányok majd nagyobbak lesznek.! 

Jött rá egy válasz: 
"Nonó, most kicsit kihátrálsz és kifogásokat keresel... DE ezen meg ne sértődj... 2 dolog van: egyrészt a jelenlegi súlyod és alkatod túúúl jó ahhoz, hogy tényleges motivációd legyen, másrészt a legrosszabbkor (télen és karácsony előtt) akartad elérni. Kérdés, tényleg kell neked ez a -2 kg? Miért? (magad miatt vagy 20 éves aerobik növendékek miatt) Ha magad miatt akarod, akkor tavasszal menni fog de kérdés, hogy nem 2 kg zsírt kellene -e 2 kg izomra cserélni?"

Mennyire van igaza? TELJESEN!!!!

A célom Pancim megszületése után a 62 kg volt, azért ennyi, mert itt még van is rajtam mit fogni, nőies, nem beesett az arcom mások szerint...stb. el is értem.:) Aztán, ahogy elkezdtem a sulit, tényleg lett egy megfelelni akarás bennem, mások felé. Úgy akartam azt hiszem kinézni, mint egy 20 éves, tökéletes testű, nem 40 kg-t fogyott... fiatal lány. Pedig az én testem, bőröm stb, már soha nem lesz olyan és akik ismernek, szeretnek, eljönnek az órámra, nem is azt fogják elvárni tőlem. Mindig tegyél fel egy lécet magad elé és érd el, de nem kell egyből túl magasra tenni!!!

Mert, elérni mindent ellehet, megfelelő táplálkozás és mozgással akár Fitnesz versenyző is lehetnék még, ha szeretnék. De én azt hiszem inkább szeretek lenni egy Anyuka, aki kihozza magából mindazt amit ideje és energiája engedi nap mint nap. :)

Úgyhogy lehetetlen nincs, de vegyük számításba a korlátjainkat, amiket átléphetünk, a kérdés kinek mi a legfontosabb. Tegyünk a céljainkért, de ne mások miatt, hanem saját magunk miatt.:))

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény