Így őrizd meg az alakodat Kismamaként...

Kilók miatt aggódó kismamák, titkos hamburgerek, szinte az utolsó hónapig tornázó várandósok. Nyilván nincs egy közös nagy megoldás arra, hogy terhesen hogyan maradj formában. Kismamák mesélik el, ők hogyan csinálják. 

 Amikor várandós leszel, már nem csak magadért felelsz. Nem ilyenkor kell csodamódszereket kipróbálni, engedni kell, hogy a természet végezze a dolgát, elfogadni, hogy megváltozik a tested, alakulsz kívül és belül is. Emiatt bántani magad (mint sajnos a legtöbb nő teszi) szerintem nem szabad. A testünk tudja, mi a dolga, sokszor az agyunk ront el mindent. Mert mindenáron soványnak kell lenni, mert minden kismama bombanő kell, hogy legyen. Nem kell, csak legyünk egészséges és fitt kismamák, együnk okosan, és mozogjunk, amennyi jól esik. Mindenki más, mindenkinek magának kell tudnia, hogy mi a legjobb neki és gyermekének. 

 Nem hiszek abban, hogy valamit is el kell hagynunk az étkezésünkből, sőt. Mindenre szükségünk van, de normális mennyiségekben. Amit a mai embernek meg kell tanulnia, az a mértékletesség, mert többnyire habzsolunk. A legtöbben tudják, hogy sok zöldségre és gyümölcsre van szükségünk, tudják, hogy a fehér lisztnek és a cukornak milyen hatásai vannak, tudják, hogy a tartósítószeres ételek rosszak, mégis úgy élik az életüket, hogy ezeket figyelmen kívül hagyják. És bizony nem arról van szó, hogy nem lehet a cukrászdában megenni terhesen vagy anélkül egy sütit vagy egy fagyit, vagy nem fér bele néha esténként egy kis popcorn a tévé előtt.


ITT tudod tovább olvasni! (katt.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény