Kicsit megállt a dolog…




Úgy éreztem napok óta nem mozdul semerre a súlyom. Mértem egyet és tényleg semmi. Vannak ilyen pontok is, ilyenkor át kell lendülni, kicsit át kell variálni a dolgokat.

Mitől lehet ez? mit érdemes tenni…


A szervezet hozzászokott a kevesebb kalóriához. Variáld át az étrendedet, változtass a bevitt mennyiségen; egyél egyik nap többet, míg a másik nap kevesebbet! (A heti átlagot ez nem módosítja, de a ciklikusság mindenképpen segít "kijátszani" a szervezet alkalmazkodását, s így ismét beindíthatod a fogyást!)


A szervezet hozzászokott a mozgás intenzitásához. Figyelj arra, hogy időközönként variáld a mozgás intenzitását, időtartamát és/vagy gyakoriságát! És próbálj ki teljesen új mozgásfajtákat is.


Esetleg Túledzés! Egy idő után a szervezet a túledzést úgy kompenzálja, hogy lecsökkenti a nap többi részében felhasznált energia mennyiségét. Vagyis, összességében - noha sokat edzettél - kevesebb kalóriát fogsz elégetni.


Lazíts egy kicsit! Ha azt érzed, hogy túlerőltetted magad, pihenj egy-két napot, vagy csinálj valami enyhébb, könnyebb mozgást, mint pl. séta vagy nyújtás.


Szóval egy a lényeg, ilyenkor nem kell még kevesebbet enni és többet mozogni. Pont türelmesnek kell lenni, és időt szánni a pihenésre is!☝🏻

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény