Drága Nono! Szuper cikket írtál és segítet a fejemben rendbe tenni a dolgokat. Lassan egy éve orvosi segítség mellett fogyok, de most karácsony előtt súlyos baleset történt a férjemmel és mindent keresztül húzott, egyrészt mert régóta fógyozóm másrészt, mert ideges alapon eszem másrészt mert könnyebb volt nem csinálni mint csinálni. Eredmény 2 kg plusz a 16 mínuszból. Ezért a cikked a lehető legjobb helyen talált meg és bátorított, hogy végig kell csinálnom és ahogy te fogalmaztál nem mindig és mindig újra, hanem most az egyszer. Köszönet érte!
Szerintem mindenki imádja, én legalábbis nagyon.:) De ugye a rizs elég kemény ch bomba...így gondoltam megpróbálom az egészségesebb verzióját...így készült el kis konyhámban a Zabkoch.:) Hozzávalók: - 25 dkg aprószemű zabpehely - 5 tojás - 1 liter tej - 1 dl víz - ízlés szerint citromhéj - 3 evk. eritrit - 1 evk. vanília aroma Öntet: - ízlés szerint, én xilites baracklekvárral tálaltam Elkészítés: A zabpelyhet, tejet, vizet, citromhéjat, eritritet és a vanília aromát tedd fel egy lábasba alacsony fokozaton. Nagyon fontos, hamar összeáll, (mint a zabkása is) ezért maradj mellette, nehogy leégjen, kevergesd sűrűn. Ha megfőtt, hagyd hűlni, addig keverd ki a tojások sárgáját egy kis eritrittel (1 tk.) és óvatosan keverd a langyos, megpuhult masszához. A tojások fehérjéből verj kemény habot és óvatosan forgasd a többi hozzávalóhoz. Ezután nincs más dolgod, mint egy sütőpapírral kibélelt tepsibe beleönteni a kapo...
Gyors és nagyon finom... Hozzávalók: 300 g kefir 50 g olívaolaj 150 g eritrit 4 tojás ízlés szerint vanília aroma 400 g liszt (nálam rizsliszt és DW zero 6 keverve) 1 csomag sütőpor csipet só kb. 300 g eper A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A 4 tojást kikeverjük az eritrittel és a vaníliával. Hozzáadjuk a kefirt és az olajat. Beleszitáljuk a sütőporos, sóval ízesített lisztet, és csomómentesre keverjük. A tepsit kibélelünk sütőpapírral, eloszlatjuk benne a masszát. Megszórjuk a eperrel, és 35-40 percig sütjük. Darált eritrittel megszórva tálaljuk. Nagy adag, nekem 21 kockám lett. Jó étvágyat kívánok!
Kérték a Lányok, tegyem fel a pizza tészta receptjét, amit csinálni szoktam. Íme, egy kedves Ismerősömtől kaptam és persze Nonósítottam.:) Pizza tészta recept: 40 dkg liszt (lehet: teljeskiőrlésű vagy tönköly fehérliszt, zabpehelyliszt, zabliszt, rizsliszt, bármilyen ch csökkentett liszt) 2,5 dl víz 2 tk. só 3 evk. olívaolaj vagy kókuszzsír kb 2 tk. oreganó 1/2 friss élesztő (1 dl langyos tejbe, 1 tk. cukorba futtatom fel) vagy expressz élesztő (akkor nem kell cukor) Össze kell dolgozni a hozzávalókat és egy órát kell keleszteni. Előmelegített sütőben (feltétekkel) 220 fokon 20-22 perc alatt kész! A tésztában összesen: 1771 kcal van. Erre jön még a feltét... Ebből a mennyiségből lesz, vagy egy nagy adag: Vagy két kisebb, 32 cm-es.:)
Drága Nono!
VálaszTörlésSzuper cikket írtál és segítet a fejemben rendbe tenni a dolgokat. Lassan egy éve orvosi segítség mellett fogyok, de most karácsony előtt súlyos baleset történt a férjemmel és mindent keresztül húzott, egyrészt mert régóta fógyozóm másrészt, mert ideges alapon eszem másrészt mert könnyebb volt nem csinálni mint csinálni. Eredmény 2 kg plusz a 16 mínuszból. Ezért a cikked a lehető legjobb helyen talált meg és bátorított, hogy végig kell csinálnom és ahogy te fogalmaztál nem mindig és mindig újra, hanem most az egyszer. Köszönet érte!
Szerintem is ez a legütősebb, legmeggyőzőbb gondolata a cikknek!!!
VálaszTörlésHenimani, a férjednek gyors felépülést, Neked pedig sikeres fogyást!
:)) drága Henik, Férjednek minden jót kívánok, remélem hamar felépül! Neked pedig kitartást.:)
VálaszTörlésKöszi Juice.:)))
Köszönöm Juice és Nono!
VálaszTörlés