Cukor kontra természetes és meterséges édesítők!

Hát bizony, erről mindenkinek megvan a maga véleménye...
mindenkinek más és más.:)

Sokszor kérdezik tőlem, nem rákkeltő-e a mesterséges édesítőszer, nem jobb-e akkor már inkább a cukorból, de kevesebb???

Mindig azt írom, a cukornál nagyobb méreg nincs. A rák beteg embereket is először a cukorról veszik le, vagyis nem szabad cukort fogyasztaniuk, mert a rákos sejteket tovább növeli állítólag...

Én, azt mondtam mindig, hogy mindent lehet módjával, de inkább mesterséges édesítőszer, mint cukor. Persze ebből sem iszunk, eszünk meg naponta több dl-t vagy kilót. Lehet adni a gyereknek is, persze ezt is módjával. Bár én Aminak inkább a xilitet szoktam, hiszek a természetes édesítőszerek jótékony hatásában, pl. fogszuvasodás ellen jó, stb.:)

Hozzáteszem, nálunk nincs tiltólistás élelmiszer, mi is eszünk csokit, vaníliás karikát, túrórudit, de van itthon Update puding, cukormentes csoki és ha sütök mindig xilittel teszem azt. A mérték érték!:)

Hogy jutott ma eszembe? Dietetikusunk, Szilvi írt ma erről pár sort Cininek (itt jelezném nagyon jó szakembernek tarom Szilvit, már most sokat tanultam tőle) melyben szó volt az édesítőszerekről:

"....ugyanígy a folyékony mesterséges édesítőszerrel. Nem Xilit és nem nyírfacukor, nem fruktóz, azokkal süteményt fogunk sütni. Most ezek felesleges energiabevitelt jelentenének. A mesterséges édesítőszerektől nem kell tartanod, csak a média és a cukoripari egyesülések húzzák le, nem bizonyított a rákkeltő hatásuk."

Fontos, jegyezzük meg!:))

Megjegyzések

  1. De már vannak olyan természetes édesítők, amik nulla kalóriásak, akkor miért nem azt? (jó az ára...)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom, az eritritol természetes és nullkalóriás, nem lenne érdemes megfontolni?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zabfelfújt, vagyis Zabkoch Nonó módra.:)

Pizza tészta recept

Kefires-epres kevert sütemény